hart4Wanneer je start met coachen doe je dat vanuit de motivatie de ander verder te helpen in zijn of haar ontwikkeling. En natuurlijk weet je dat je een toolbox ter beschikking hebt om ernaar toe te werken dat de coachee zijn eigen antwoorden kan vinden. Maar hoe weet je nu wat je precies moet doen of wat je nodig hebt? Oftewel: wat is de juiste interventie? Dit is altijd een uitdaging. Geen enkele coachee is hetzelfde, elk gesprek is anders en er is van alles van invloed waar je je ook niet op kan voorbereiden.

Veel tijd, moeite en aandacht gaat verloren met het in je hoofd afvragen wat je nu moet gaan doen om je coachee tot een inzicht te laten komen. Mogelijk komt daarbij de rook uit je oren en loop je modellen, vraagstellingen en methodieken af die je overweegt.

Het beste is om niet te bedenken wat je moet doen of wat je actie moet zijn, maar om volledig aanwezig te zijn in het hier en nu. Helemaal met je aandacht bij de coachee, volgend wat hij of zij zegt (of niet zegt) lettend op lichaamstaal, in verbinding met het bewustzijn van jezelf en je eigen lichaam. Aanwezig zijn betekent dat je je niet afvraagt “hoe verder” maar eerder opmerkt wat er is en je van daaruit de weg laat wijzen naar de volgende stap.

Als je coacht ben je je dan bewust van je eigen voeten? Of hoe je kleding je lichaam omsluit? Zou je de kleur ogen van de ander nog kunnen benoemen na het gesprek? Wat hij of zij aanhad of een bril droeg?

Ontspannen aanwezigheid leidt ertoe dat je de coachee volgt in het gesprek en er volledig op vertrouwt dat de volgende interventie bij je opkomt. En zo niet, laat dan een stilte vallen…

In jouw volledige aanwezigheid voelt de coachee zich ook volledig gezien en gehoord en voelt ook dat je sturing loslaat en de verantwoordelijkheid volledig bij de coachee legt waar deze ook hoort. En in die ontspanning word je ook creatief en komen er interventies bij je op die je niet had kunnen bedenken.

Nog een tip: om jezelf optimaal voor te bereiden op een coachgesprek kun je vooraf mediteren. Een aantal minuten is voldoende om helemaal in het hier en nu te komen en rustig en ontspannen in het gesprek te stappen. Je kunt er ook voor kiezen om met een korte meditatie te starten in het coachgesprek. Dan profiteren jullie beiden van het effect.

Ik nodig je van harte uit om in het veld hieronder je reactie te delen! 

Deel, tweet, share dit blog door de social media knoppen aan te klikken als je denkt dat het waarde toevoegt aan jouw netwerk!